Publiek verhandeld bedrijf koopt $250 miljoen Bitcoin OTC

“Bitcoin is digitaal goud – harder, sterker, sneller en slimmer dan het geld dat eraan vooraf ging.”

Dus zei Michael J. Saylor, de CEO van MicroStrategy Incorporated, een beursgenoteerd bedrijf met ongeveer een half miljard aan jaarlijkse inkomsten en zo’n 1 miljard dollar aan totale activa.

Saylor kondigde aan dat 250 miljoen dollar daarvan in bitcoin is, wat beter is dan contant geld, onder andere vanwege de “ongekende financiële stimuleringsmaatregelen van de overheid, waaronder kwantitatieve versoepeling in de hele wereld, en de wereldwijde politieke en economische onzekerheid”.

In een bitcoin advertentie die nog groter is dan die van Barry Silbert, zei Saylor in een verklaring:

“We vinden de wereldwijde acceptatie, merkherkenning, vitaliteit van het ecosysteem, netwerkdominantie, architectonische veerkracht, technisch nut en gemeenschapsethos van Bitcoin een overtuigend bewijs van haar superioriteit als activaklasse voor diegenen die op zoek zijn naar een langetermijnopslag van waarde.”

Bitcoin is digitaal goud – harder, sterker, sneller en slimmer dan het geld dat eraan vooraf is gegaan.

We verwachten dat de waarde ervan zal toenemen door de vooruitgang in de technologie, de toenemende adoptie en het netwerkeffect dat de opkomst van zoveel categorie moordenaars in de moderne tijd heeft aangewakkerd.

In een update aan de aandeelhouders vorige maand, zei Saylor dat $250 miljoen zou worden teruggegeven aan de aandeelhouders door middel van terugkoop van aandelen, en nog eens $250 miljoen zou worden geïnvesteerd, met vermelding van..:

In totaal hebben we meer dan 245 miljoen dollar teruggegeven aan de aandeelhouders door de terugkoop van 1,8 miljoen aandelen sinds het vierde kwartaal van 2018. Onze kapitaaltoewijzingsstrategie bestaat erin een deel van dit overtollige kapitaal terug te geven aan onze aandeelhouders en een deel te investeren in activa met een hoger rendementsprofiel in contanten.

Dienovereenkomstig kondigen we vandaag een kapitaaltoewijzingsstrategie aan waarbij we van plan zijn om in de komende 12 maanden tot $250 miljoen aan onze aandeelhouders terug te geven.

Daarnaast zullen we ernaar streven om in de komende 12 maanden nog eens $250 miljoen te investeren in een of meer alternatieve investeringen of activa die aandelen, obligaties, grondstoffen zoals goud, digitale activa zoals Bitcoin, of andere soorten activa kunnen omvatten“.

De aankondiging van vandaag zei dat ze al “21.454 bitcoins hebben gekocht tegen een totale aankoopprijs van $250 miljoen,” wat zich vertaalt in ongeveer $11.600 per munt.

Dit betekent dat dit waarschijnlijk Over the Counter (OTC) was in een eenmalige blokaankoop in plaats van een langzame aankoop op de beurs.

Dat verklaart waarom de prijs zich niet heeft bewogen, met de OTC-markt die uiteindelijk op de ruilmarkt reflecteert, maar het blijft beduidend achter zeker tegen weken maar zelfs zo veel als drie maanden.

Hoe hoog MicroStrategy de bitcoin zal sturen valt dus nog te bezien, aangezien dit een trendy bedrijf is dat “een pionier was op het gebied van Relational Analytics, Web Intelligence en Mobile Intelligence en onlangs HyperIntelligence® heeft uitgevonden – zero click inzichten die kunnen worden ingebed in applicaties om ze slimmer, sneller en sterker te maken”.