Bitcoin-hashrate daalt tot 133M TH / s terwijl BTC een bullish prijs publiceert

Dit komt net wanneer de cryptocurrency bullish kracht in prijs vertoont.

Eerder in oktober bereikte de Bitcoin-hashrate een all-time high (ATH) toen de cryptocurrency iets boven het prijsniveau van $ 11.000 handelde

Tegenwoordig heeft netwerk-hashrate een relatief groot punt overschaduwd, net op het moment dat de cryptocurrency een bullish prijs boekt. Zou het kunnen dat de hashrate afneemt in overeenstemming met een aanzienlijke stijging van de prijs van de cryptocurrency? Of is dat gewoon toeval?

Precies op 14 oktober bereikte het Bitcoin-netwerk een recordhoogte in hashrate van 144 exahashes per seconde (EH / s), zoals Cryptopolitan meldde, daarbij verwijzend naar gegevens van CoinMetrics. Op dat moment pronkte de prijs van cryptocurrency rond de $ 11.000. Opmerkelijk is dat Bitcoin geleidelijk is gestegen na de derde halveringsgebeurtenis, die werd gevolgd door een vroege daling van de hashrate tot 90,2 miljoen EH / s.

De stijging werd vervolgens toegeschreven aan de inzet van mijnbouwmaterieel van de nieuwe generatie

Gegevens van Bitcoin blockchain explorer, Blockchain.com, signaleren echter een aanzienlijke daling in Bitcoin-hashrate. Vanaf 25 oktober is de hashrate van het netwerk gedaald tot slechts 133.348M TH / s. In vergelijking met het hoogste punt ooit, vertegenwoordigt de huidige Bitcoin-hashrate een daling van ongeveer 11 miljoen TH / s in minder dan twee weken.

Een toename van de hashrate van het netwerk geeft aan dat miners actief zijn. Dus de daling van vandaag zou kunnen betekenen dat er minder concurrentie is en dat sommige mijnwerkers inactief worden.